CO JSOU VLASTNĚ KOLEČKOVÉ KLUBY

V ČESKÉ REPUBLICE se motorkářská scéna dělí na dvě hlavní části. První část jsou tzv. MC (motorcycle club – motorkářský klub – motoklub) a pod tyto nejvyšší kluby MC kluby pak spadají již zmíněné KOLEČKOVÉ KLUBY o kterých si v tomto článku řekneme více.

Vznik kolečkového klubu

Podle stanovených pravidel může kolečkový klub vytvořit libovolná parta motorkářů, ovšem musí o to zažádat u nejbližšího MC klubu, nebo rovnou u nejvyššího klubu MC v ČR a to je HELLS ANGELS. Klub si musí navrhnout své logo (kolečko maximálně 12cm), název klubu a sepsat stanovy podle kterých se klub v budoucnu bude řídit. Logo a název by neměli být stejné jako mají jiné kolečkové kluby v ČR a taktéž by měli projít schválením MC. Dále si také klub může založit svojí klubovnu nejlépe v místě vzniku klubu. Když je klub aktivní a má ambice, tak se po letech může stát také právoplatným MC, avšak není to pravidlo ani povinnost tímto směrem klub vést.

O kolečkovém klubu

Kolečkový klub je oficiálně registrovaný klub a proto si také musí zvolit členy do funkcí klubu. Tyto funkce jsou – PRESIDENT, VÍCE PRESIDENT, POKLADNÍK (TREASURER), SECRETARY, ROAD CAPTAIN. Každý člen by měl mít vestu na které má na levé straně prsou našité logo klubu (kolečko) a na pravé straně název klubu (popřípadě odkud pochází) a výše zmíněnou funkci, pokud má nějakou přiřazenou. Když jde o kolečkový klub, tak není povoleno mít nášivku s logem svého klubu na zádech (tzv. BARVY, které mají na zádech pouze MC), nebo jakoukoliv nášivku připomínající BARVY některého MC klubu a také nášivky přesahující 20cm průměru. Klubová vesta by měla být pro každého člena to nejdůležitější!